×

Change Language

FI
×
×

Karelian Seikkailu-urheilijat

Olemme noin 70 jäsenen yhteisö ulkona viihtyviä ihmisiä

Mikä on Karsu?

Karelian Seikkailu-urheilijat ry on sekalainen seurakunta ulkona viihtyviä ihmisiä.

Seura on perustettu ja rekisteröity yhdistykseksi 2004. 20- vuotta kestäneen historian aikana seura on pikkuhiljaa kasvanut muutaman hengen kaveriporukasta noin 80 hengen yhteisöksi.

Seura järjestää jäsenilleen mm

  • kursseja (hiihto, uintitekniikka, suunnistus, melonta),
  • yhteisiä treenejä (tunnin lenkistä viikonlopun mittaisiin leireihin, suunnsitusta, voimailua ym)
  • tapahtumia (Ursak, Wiima, Vaarojen Maraton)

Toimintaamme ohjaa seuran hallitus. Nettisivujen, insta ja facebook portaaleiden avulla Karsu tavoittaa paljon yleisöä. Seuratoiminta ja tapahtumat onnistuvat pääosin oman jäsenistön avulla sekä yhteistyössä muiden urehiluseurojen ja kylätoimijoiden kanssa.

Seuran historiaa

Seuran alullepanijakaksikko osallistui Karelia Odyssey -kilpailuun 2000-luvun alussa ja sai herätyksen seikkailu-urheiluun, näin syntyi Karsu. Karelian seikkailu-urheilijat viettää vuonna 2024, 20-vuotista juhlavuottaan. Ensimmäinen Ursak nimeä kantava seikkailu järjestettiin vuonna 2006 Joensuussa. Tätä edelsi Jari Kaajan X-sarjan alla järjestetyt X-sprint Kolilla ja Ruunaalla 2005. Ensimmäisen Ursak seikkailun jälkeen kisoja on ollut mm Kolilla, Uimaharjussa, Joensuussa, Petkeljärvellä, Patvinsuolla, Outokummussa ym, Joensuun ympäryskunnissa.

Seikkailu-urheilu

Seikkailu-urheilussa edetään omin lihasvoimin ja eri lajeja yhdistellen. Tapahtumissa peruslajeina ovat juoksu, maastopyöräily ja melonta. Reittejä ei merkitä maastoon, vaan joukkue vastaa itse suunnistuksesta rastipisteeltä toiselle.

Tapahtumakohtaisesti lajeina voivat olla uimapatjalla uiminen, rullaluistelu tai köysitehtävät. Tapahtumissa voi olla yllätystehtäviä, joiden sisältöä ei etukäteen kerrota osallistujille. Lajien vaihtuminen ja reitin yllätyksellisyys tuovat vaihtelevuutta.

Peruskuntoilijallekin vaikka kolmen tunnin mittainen suoritus menee kuin siivillä, kun sen aikana pääsee liikkumaan juoksemalla, pyörän selässä ja melomalla.   

Lisää seikkailu-urehilusta:

Kiinnostuitko seikkailu-urheilusta?

Lajin hyvä yleisesittely Suomen seikkailu-urheilu.fi -sivulla. Sivuilta myös linkkejä Suomen eri tapahtumiin. 

Siirry verkkosivustolle