×

Change Language

FI
×
×

21.09.2020

Lostinkainuu

Karsugirls feat Siivari Kajaanissa

 

Lost in Kainuu kisattiin 11.-12.9.2020 Kajaanin keskustan tuntumassa palaten paikoitellen vanhoille kisapaikoille kuten 10-vuotisjuhlakisassa kuuluukin. Karsugirls oli treenannut koko kesän tähdäten tähän kisaan. Heikki Siivari saatiin lainaan suunnistusvahvistukseksi ja koska tiesimme tämän olevan hänen ensimmäinen seikkailukisa kävimme yhdessä muutaman yhteistreenin ja kisapalavereita ennen kilpailua. 

Me tytöt lähdimme torstaina ajelemaan kohti Kajaania töitten jälkeen ja Heikin oli puhe tulla perässä kunhan omista töistään joutuu. Suunnittelimme ottavamme kartat mukaan Kisakeskukselta samalla kun pystytimme seuran teltan majoittumisalueelle. Näin teimmekin ja lähdimme mökillemme suunnittelemaan reittiä. Lähetimme  myös Heikille kuvia kartoista, joka sitten junassa tutkaili niitä ja teki omalta osaltaan reittisuunnitelmia. Olimme saaneet reitin jo hahmoteltua lähes kokonaan kun Heikki viimein saapui majoituspaikkaamme. Kävimme reitin vielä läpi, speklasimme varusteita ja menimme saunaan ja nukkumaan.

Aamuherätyksen jälkeen heitimme high five:t seurakavereillemme ja lähdimme ajelemaan kisakeskusta kohti. Keli oli juuri sopiva. Ei satanut ja oli n. 13 astetta lämmintä. Prologi alkaisi uimapatja osuudella, joten pumppasimme patjat valmiiksi. Niitä tulisimme kantamaan mukanamme myös melontaosuudella. Juoksu/uimapatjailu osuudella oli 6 rastia, jotka selvitimme hienosti. Erilaisia uimapatjoja oli taas hauska katsella juostessa. Melontaosuudelle lähdimme hyvissä asemissa ihan kärkijoukkueiden perässä. Melonta suoritettiin kolmestaan ja Tanja oli keulilla, minä keskellä ja Heikki takana. Vastatuuleen melomista koko menomatka ja rastien bongailua kaislikosta. Kanoottien jättöpisteellä lähdimme juoksemalla trekking osuudelle. Tämä olikin pitkä pätkä juoksemista ja muiden sarjojen joukkueita vilahteli siellä täällä. Rastit löytyivät helposti ja palasimme takaisin kanoottien jättöpaikalle. Meloimme takaisin lähes samaa reittiä ja onneksi myötätuuleen tällä kertaa. Kanootti rantaan, uimapatjat ja reput mukaan. Juosten takaisin huoltopaikalle ja tässä kisassa olikin erikoista se, että huollossa sai käydä 3 kertaa vapaasti ja 1 kerran pakollisella yötauolla. Käytimme nämä kaikki huoltotauot, koska emme halunneet kantaa repuissamme liikaa energiaa vaan tankkasimme teltalla ja vaihdoimme märkiä vaatteita kuiviin. 

Pyöräilyosuudelle lähdimme sekajoukkueiden 4. Kello oli tässä vaiheessa n. 17:20. Eli valojakaan ei vielä tarvinnut. Saavuimme huoltoalueellepyöräosuudelta 20.30 ja pidimme pakollisen tauon joka kesti meillä 40min. Seuraavalle pyöräosuudelle laitoimme valot kypäriin ja pyöriin. Pientä haparointia pimeällä suunnistaessa ja yksi rengasrikko rastille 34 mennessä tipautti meidät pois kärjen tuntumasta. Väsymyskin alkoi painamaan ja otimmekin 20min. unet halkoliiterissä ennen rastille 35 menemistä.

Saavuimme seuraavaan huoltoon aamu 5 jälkeen ja alkoi olla jo niin valoisaa ettemme tarvinneet enää lamppuja reittikirjassa olleeseen yösuunnistuspätkään. Rasteja oli siellä täällä ja mietimmekin, että pimeässä näitä muiden sarjojen rasteja olisi ollut vaikeampi erottaa meidän sarjan rasteista. 

Huollon jälkeen lähdimme taas pyöräpätkälle. Nyt tihkutti jo vettäkin taivaalta. Muutama guest oli tässä välissä jo ollut, mm. tulenteko ja tälle pätkälle sattui vaijeriliuku ja pakollisten varusteiden tarkastus guest. Uimapatjat olimme hylänneet jo aiemmin teltalle ja nyt kävimme hakemassa ne suunnitellusti mukaan. Etenimme hyvää vauhtia, mutta emme ehtineet ihan uimapatjailu guestille. Jatkoimme pyörillä ja viimeisenä oli epilogi. Tähän saimme kartan huoltoalueelta ja mietimme hetken mistä nämä 2 viimeistä rastia pitäisi löytyä. Haimme rastit juosten ja kiersimme vielä urheilukentän kunniakierroksen saapuessamme maaliin. Maalissa olimme iltapäivällä klo 17:20. Mukavaa oli ja tiiminä menimme sujuvasti eteenpäin. Kisaan starttasi 9 sekajoukkuetta ja me sijoituimme lopputuloksissa 5. 


 

Lähtötunnelmissa perjantai aamuna

 

Karsugirls feat Siivari puolesta Reetta