Osiossa Kisaraportit

Kroatiassa ammuttiin


Kroatiassa on lunta pari metriä
Kisapaikka on alle tunnin ajomatkan päässä Välimeren rannasta, mutta lunta laduille riitti. Noin 1200 metrin korkeudessa lunta oli 1.5-2 metriä. Ampumahiihtostadion oli Mrkopalj-kylän tuntumassa, kylätien päässä, pussin pohjalla. Lumivallit reunustivat kyläteitä seudulla muutenkin sen verran, että välillä oli kovinkin ahdasta. 

Kisamatkaan kuuluu 5 laukausta
Kisoissa on ikäluokkia junnuista 71-vuotiaisiin. Henkilökohtaiset matkat hiihdetään sekä vapaalla että perinteisellä tekniikalla. Joku hiihtää vain toisen matkan. Jos kunto ja tekniikka kestävät, moni hiihtää kummallakin tekniikalla. 
 

Aikuisten henkilökohtaisissa sarjoissa kisasuoritukseen kuuluu myös ammunta pienoiskiväärillä. Asetta ei kuitenkaan tarvitse kantaa selässä, ja ampuessa sen saa tukea pystytolppaan. Huomattavasti helpompaa siis kuin ah-kisoissa muuten (viereisessä kuvassa ampumista mallataan tosin suksisauvalla). 
 

 

Naiset hiihtävät 5 km ja miehet 10 km. Perjantaina hiihdettävässä viestissä osuuksien pituudet ovat usein hieman lyhyemmät kuin hlökohtaisissa sarjoissa. 

Ensi vuonna mukana miljoona suomalaista? 
Vuoden 2014 mestaruudet ratkotaan Kontiolahdella 17. - 23. maaliskuuta. Koska kisoihin saavat osallistua myös metsänomistajien tai metsäalan ammattilaisten perheenjäsenet, lähentelee potentiaalisten suomalaisosallistujien määrä Kontiolahdella miljoonaa.      

Kyseessä ovat Euroopan mestaruushiihdot, mutta osallistumiseen ei tarvita kilpahiihtäjän kuntoa. Jukolan viestin tyyliin samaan tapahtumaan osallistuu sekä kilpaurheilijoita että omaksi ilokseen liikkuvia. Kyseessä on matalan osallistumiskynnyksen tapahtuma ja Kontiolahdelle odotetaan noin 800 osallistujan joukkoa.  

Ensiapu tarpeen tapahtumissa
Kroatian kisoissa saatiin ikävä muistutus, kuinka urheilutapahtumissa sattuu vakaviakin. Perjantaina päättyi yhden unkarilaismiehen taival ladun varrelle. Vaikka sairaskohtaus sattui lähellä kisakeskusta eikä kauimmaisella perälenkillä, ei elvytys saanut miestä virkoamaan.   

Viikon aikana viihdytään
Tapahtuma kestää noin viikon. Yksi päivä on varattu viralliseksi harjoittelupäiväksi ja yhtenä päivänä hiihdetään hlökohtaiset kisat. Tapahtuma päättyy perjantain viesteihin ja yhteiseen illanviettoon. 

Viikon varrelle mahtuu myös seurustelua ja ekskursioita. 

Tekstin kirjasi 

Heikki H (0 sakkoa, jäi lentsun takia viesteistä pois)

Tulokset ja kisatietoja muutenkin: http://www.efns.eu/ (24.2. ei vielä viestin tuloksia laitettu nettiin)

Osiossa Uutiset Julkaistu

Kiipeilykurssille reilu viikko ilmoittautumisaikaa

Muistutellaan Karsulaisia aktivoitumaan kiipeilykurssille ilmoittautumaan. Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus saada edullisesti varmistajan pätevyys ja siten lupa kiipeillä ja varmistaa mm. Joensuun Areenan kiipeilyseinällä. Lisätietoja kurssista seurapostissa ja uutisissa pari viikkoa aiemmassa postissa. Ilmoittautumiset 17.11 mennessä Auvisen Mikolle.
Lue lisää...
Osiossa Kisaraportit Julkaistu

Seikkailu-urheilu sopii kaikenkuntoisille, kisaraportti Syvänniemestä

Seikkailu-urheilu ei ole vain useita tunteja päivässä harjoittelevien viimeisen päälle tikissä oleville sopiva laji, vaan lajin pariin voi lähteä myös hieman vähemmän valmistautuneena satunnaisilla treenikerroilla. Tästä hyvänä esimerkkinä on Katri ja Heikki, jotka osallistuivat elokuun lopussa Syvänniemi-seikkailuun. Heidän treeneistään ja kisakokemuksista löytyy kisaraportti täältä. Raportti varmasti motivoi myös hieman vähemmän treenaavia osallistumaan seikkailu-urheilukilpailuihin ja muihin seikkailutapahtumiin. Ensi kesänä sopivia seikkailuja löytyy varmasti kaikenkuntoisille :)
Lue lisää...
Osiossa Uutiset Julkaistu

Kiipeilykurssi karsulaisille

Karsulaisille järjestetään kiipeilykurssi pe-la 24.-25.11.2017 (perjantaina klo 17-20 ja lauantaina klo 12-15). Perjantaina ohjelmassa on teoriaosuus ja harjoitteita. Lauantaina harjoitteita ja näyttökoe, jonka hyväksytysti suoritettuaan saa kiipeillä ja varmistaa itsenäisesti esim. Joensuun Areenan seinällä. Paikkana perjantaina on Joensuun Kuntokeidas osoitteessa Linnunlahdentie 10, Joensuu. Lauantaina kurssi on Joensuun Areenan kiipeilyseinällä. Kurssin tavoitteena on oppia seinäkiipeilyn alkeet, pääsolmut ja varmistustekniikat. Kouluttajana toimii Mikko Auvinen ja näyttökokeen valvoo Heikki Pitkänen Karelian Kiipelijöistä. Kurssin omakustannushinta on 15 euroa, joka maksetaan käteisellä kurssin alkaessa. Karsu kustantaa suorituspaikkojen ja välineiden vuokrat. Varustukseksi riittää normaalit sisäliikuntavarusteet ja juomapullo. Varsinaisia kiipeilyvarusteita (valjaat, varmistuslaitteet ja kiipeilykengät) ei tarvitse omasta takaa, vaan niitä löytyy kurssilta lainaksi. Ilmoittautumiset 17.11. mennessä Mikko Auviselle (mikko_auvinen ( at ) hotmail.com). Mukaan mahtuu 12 ensimmäistä, joten toimithan nopeasti.
Lue lisää...
Osiossa Uutiset Julkaistu

KarSun pikkujouluun ilmoittautuminen auki pari päivää

KarSun jo perinteeksi muodostuneet pikkujoulut ja seuramestaruuskisat pidetään 28.10.2017 Lieksan Ruunaalla Raunin majalla. Pikkujoulupäivänä, eli 28.10.2017 aamupäivällä seikkaillaan ensin KarSun SM-kisat, eli seikkailuhenkinen rata. Etenemistyyli on oman halun mukaan täysillä, leppoisasti tai nautiskellen... ...ja nyt on viimeiset hetket käsillä ilmoittautua mukaan! Kirjoita siis ripeästi ilmoittautumisviesti järjestelyvastaava Kristalle. Ilmoittautumisaika loppuu perjantaina 13.10.2017 klo 18.00. Ilmoittautumisen yhteydessä maksa osallistumismaksu 20 € KarSun tilille FI27 1040 3000 341119 arhaimmat lisätiedot tulevasta huippuviikonlopusta saa Krista Joonalta, eli meilaamalla etunimi.sukunimi(at)gmail.com
Lue lisää...
Osiossa Uutiset Julkaistu

Vaarojen Maraton ohi

Vaarojen Maraton kisattiin viikonloppuna ruskan kauniisti värittämissä Kolin maisemissa. Paljon kiitoksia kaikille tapahtumajärjestelyissä mukanaolleille ja juoksijoille hienon tapahtuman teosta. Kisatunnelmia ja linkkejä valokuviin on Vaarojen Maratonin nettisivuilla. Tavataan jälleen Kolilla 5.-6.10.2018! 
Lue lisää...
Osiossa Uutiset Julkaistu

Karsun pikkujoulut ja SM-kisa

Karsun pikkujoulut järjestetään Ruunaalla Raunin majalla 28.-29.10. 2017 pikkujoulutoimikunnan toimesta. Lauantaina klo 10 sm-kisat starttaavat Raunin majan pihalta (tarkempaa tietoa lähempänä). Kisaan tarvitset maastopyörän, uimapatjan, pumpun, kuivasäkin kuivine vaihtovaatteineen ja suunnistusvarustuksen kompasseineen. Kilpailun kesto 3-5h. Edetään pareittain. Illalla tiedossa ruokailua, saunaa, paljua, hyvää seuraa ja letkeää yhdessäoloa. Lauantai-sunnuntaiväliselle yölle on varattu majoitusta. Mukaan pääset maksamalla karsun tilille (FI27 1040 3000 341119) 20e ja kirjoittamalla viestikenttään oman nimesi ja pikkujoulut. Lisäksi ilmoittamalla Kristalle tulosi, kilpailuun osallistumisen (mahdollisen paritoiveen), allergiat/ruokarajoitteet ja tiedon yöpymisestä. Ruokien varaamisen ja majoitustarpeen arviointiin tarvitsemme ilmoittautujien tiedot 10.10. mennessä! Eli kertauksena; 1. Ilmoittaudu mukaan Kristalle, krista.joona (at) gmail.com 2. maksa omavastuuosuus 20 € KarSun tilille FI27 1040 3000 341119 3. Olet mukana! Takuukivaa tarjolla. Tervetuloa!
Lue lisää...
Osiossa Uutiset Julkaistu

7-ottelua 24.9. Ilmoittaudu mukaan!

Vajaa kaksi viikkoa aikaa ilmoittautua ja valmistautua KarSun 7-ottelun mestaruuskisoihin Kiihtelysvaaran kentällä sunnuntaina 24.9.2017 (klo 10.30 alkaen). Kirjauta itsesi (ja tenavat/nuoriso) mukaan) laittamalla ilmoittautuminen KarSun meiliin karsu (at) karsu.fi 7-ottelussa kisataan naisten 7-ottelun lajit sopivasta putkeen, tulokset käännetään pisteiksi ja sijoituksetkin ratkeavat. Tapahtuma on ilmainen KarSulaisille. Lisätietoja Mikolta p. 050 401 4058, tai mikko.frisk (at) gmail.com Kisapäivä vietetään hyvässä reippaasn rennossa hengessä!
Lue lisää...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22


Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.